Merhaba,
Bu makalemizde Symantec Mail Gateway Brightmail End User Quarantine konusunu anlatacağım.
Organizasyonumuza internet üzerinden sayısız spam mailler gelebilmektedir. Brightmail bu alanda gerçekten başarılı bir çözüm olup, mail organizasyonumuzu spam maillerden korumaktadır.
Peki mail organizasyonunuza gelen bazı mailler (Mailin geldiği domainden kaynaklanan sorunlardan dolayı) gerçekten spam değil ise ve Brightmail’in spam olarak algılayıp karantinaya aldığı bu maillerden şirket çalışanlarının haberi olmazsa, acaba nasıl bir tablo ortaya çıkar?
Bilgi işlem olarak sizin bu durumda uygulayabileceğiniz iki çözüm bulunmaktadır:
Birincisi, Brightmail‘e login olup karantinadaki mailleri tek tek inceleyebilirsiniz ya da tüm kullanıcılara (yahut belirli kullanıcılara) Brightmail‘de account açıp, Quarantine admin yetkisi verip onların mailleri tek tek inceleyebilmesini sağlayabilirsiniz. Bu durum, gelen spam mail sayısına göre bir iş yükü oluşturacaktır.
İkincisi, End User Quarantine çözümünü kullanabilirsiniz. Bu konfigürasyonu yaptıktan sonra; Brightmail spam olarak algıladığı her mail için belli bir aralıkta mailin gönderildiği kişiye bir bilgilendirme maili gönderir. Çalışanlar kendilerine brightmail tarafından gönderilen mailde, kendi mail hesabına gönderilen ve spam olabileceği düşünülen karantinadaki maillerin bir listesini görür. İsterse mailin içeriğini inceleyebilir ya da mailin spam olmadığına karar verip kendisine gelmesini (Mail Realese) sağlayabilir.
Şimdi End User Quarantine ayarlarını nasıl yapacağımıza bakalım. Bu ayarları yaparken kullandığım Brightmail’in versiyonu 10.5.2-3 olacak.
İlk olarak Brightmail’de Active Directory Integration tanımlarımızı yapacağız.
Brightmail sunucumuza web browserdan bağlanırız ve Directory Integration sekmesinde Add seçerek DC sunucularımızı ekleriz.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi DC bilgilerimizi gireriz.
Test Login’e tıklayarak girdiğimiz bilgilerin doğruluğunu kontrol ederiz ve next ile ilerleriz.
Aşağıdaki ayarlardan Recipient Validation seçeneğini işaretliyorum. Domain içinde bulunan bir mail adresini yazıp Test Query kısmını seçiyorum. Authentication seçeneğini işaretliyorum ve next diyerek ilerliyorum. Test Query yapmadan da ilerleyebilirsiniz.
Tüm bilgilerimizi son kez kontrol edip save butonuna basarak işlemi sonlandırırız.
İkinci olarak Quarantine Settings üzerinde End User Quarantine enable ediyoruz.
Üçüncü olarak Policy Group sekmesinde Default Policy Group editleyip son işlemimizi yapıyoruz.
End Users tabında, Enable end user quarantine seçip save ile işlemlerimizi bitiriyoruz.
Kullanıcılarımıza Brightmail tarafından belirlediğimiz aralıklarda Quarantine Spam Mail bilgisi gönderilecektir.
Kullanıcı bu mailde karantinadaki mailleri inceleyebilir ya da release edebilir.
Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere End User Quarantine ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Bu makalemizde Symantec Mail Security Brightmail – End User Quarantine konusunu işlemiş olduk. Bir sonraki makalede görüşmek üzere.