Monthly Archives: Mayıs 2018

vSphere Esxi 6.5 Üzerinde SSH Aktif Etme

Merhaba, Esxi sunucularımızda bazı işlemler yapmak için SSH servisini kullanmamız gerekebilir. SSH servisi Esxi üzerinde default olarak disable olarak gelmektedir. SSH servisini açmak için aşağıdaki adımları yapmamız gerekiyor.  HTML 5 Client: HTML 5 ile oturum açmışsak eğer ESXi hostumuz seçiliyken Configure menüsüne gelip Services kısmından SSH‘ı seçip Start dememiz gerekiyor. Web Client: Web client ile… Read More »

RDP Authentication Error Has Occurred. The function requested is not supported Hatası

Merhaba, 8 Mayıs tarihinden sonra Windows Update yaptıysanız Remote Desktop bağlantısı yapmak istediğinizde aşağıdaki gibi bir hatayla karşılaşabilirsiniz: An authentication error has occurred. The function requested is not supported Remote computer: <computer name> This could be due to CredSSP encryption oracle remediation. For more information, see https:/go.microsoft.com/fwlink/?linkid=866660 Hatadaki linke baktığınızda Microsoft tarafından 8 Mayıs tarihinde CVE… Read More »

vCenter Converter a General System Error Occurred SSL Exception Unsupported Protocol Hatası Çözümü

Merhaba, vCenter Converter ile sanal ya da fiziksel bir makinenin vCenter ortamına convert edileceği sırada VMware Converter – “A general system error occurred: SSL Exception: error:14077102:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unsupported protocol” şeklinde hata alabiliriz. Geçen günlerde bir müşterimizde VMware Workstation üzerindeki sanal bir sunucuyu vCenter ortamına convert ederken bu hata ile karşılaştım. Araştırmalarımın sonucunda hatanın sebebinin vCenter 5.5 ve… Read More »

Windows 10 1803 Sürümü Yayınladı

Windows 10 1803 sürümü yayınladı. Windows 10 Enterprise sürümü kullanmıyorsanız Windows Update ile yeni versiyona geçiş yapabilirsiniz. Eğer Windows 10 Enterprise kullanıyorsanız manuel olarak upgrade işlemi yapmanız gerekiyor. Windows 10 1803 sürümü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 Detaylı bilgi ve açıklamayı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/04/30/whats-new-in-the-windows-10-april-2018-update/   FacebookTwitterLinkedinTumblrGoogleEmail